Miell me shumice

Autori Portik

24/08/2021

Miell me shumice. Nëse mielli juaj nuk është etiketuar “guri-tokë”, atëherë ai është “çeliku-terren.” Megjithëse ka një mosmarrëveshje të konsiderueshme për këtë çështje. Disa njerëz besojnë se mielli i rëndë me mbështjellës çeliku gjeneron nxehtësi që është shkatërruese. Dhe shkakton miellin të humbasë shumë vitamina dhe enzime. Ata thonë se procesi i bluarjes me gurë ftohës lejon që mielli të mbajë më shumë embrion dhe lëndë ushqyese.

Mielli i ngadalshëm është një miell lehtësie që ka përmasa të sakta të pluhurit dhe kripës së përzier tashmë në të, në mënyrë që përdoruesi të mos i shtojë ato. Një filxhan miell vetë-ngritur përmban 1 1/2 teaspoons pluhur pjekje dhe 1/2 teaspoon kripë.


Mielli me grilë , ose mielli i grurit të krundit të reduktuar , është një lloj i miellit të grurit në të cilin rreth 80 për qind e krundit është hequr.

Miellrat e pasuruara thjesht përpunohen miellrat që kanë pasur lëndë ushqyese të tilla si vitamina dhe minerale që u shtohen atyre për të zëvendësuar ata që humbën në përpunim.

Miell gluten prodhohet nga gruri i fortë që është trajtuar për të hequr koll. Është e lartë në gluten dhe nganjëherë shtohet në miell të tjera për të rritur përmbajtjen e tyre të glutenit.

Miell gruri e miellit është një miell i ulët proteina i prodhuar nga gruri i butë dhe ka një cilësi të shkëlqyeshme dhe një përmbajtje të lartë niseshteje, por me disa pjesë krunde dhe germe të kernelit të grurit.

Miell me shumice

Miell me shumice

* Gluteni është një proteinë e gjetur në grurë dhe disa kokrra të tjera. Ajo siguron elasticitet në brumë dhe jep bukën dhe produktet e pjekura të tjera formën dhe cilësi.

Peshat e Miellit të Përbashkët

Peshat e mëposhtme janë peshat e zakonshme për pjekje. Por mbani në mend se pesha e përbërësve të thatë është e ndryshueshme. Për shembull, në qoftë se ju e shoshoni miellin me qëllim të plotë në një filxhan atëherë e niveloni atë. Ju do të merrni rreth 4 ounces. Nëse ju kapni duke zhytur filxhanin matës. Ju do të merrni afërsisht 5 ounces ose më shumë në varësi të saj.

Për më shumë

Autori Portik
Author: Autori Portik

Komentet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Regjistrohu për të rejat e fundit!

Nëse preferon lajme si ky ose të ngjashme abonohu më poshtë