Miell tip 500

Autori Portik Avatar
Autori Portik August 27, 2021 1 min read

Miell tip 500
Miell nga grurë i butë, me rreze në blojë 50%. Përdoret për bukë masive dhe është lehtësisht i punueshëm me çdo lloj brumatrice. Ardhje të shpejtë në fermentim, volum në bukë dhe pjekje të shkëlqyr për çdo lloj furre.

Miell tip 500
Miell tip 500

Miell tip 500 Paketim 25 kg


Mielli nga gruri i butë me cilësi të lartë. Ngjyra kremoze, korja e trashë, përpunimi I shkëlqyer e bëjnë shumë të përshtshëm për buke fshati, simite, bageta etj.

Mielli më i mirë në Shqipëri.

Pjekja është padyshim forma më shkencore e gatimit. Pjekje me jo pluhur të mjaftueshëm bën që ëmbëlsirat tuaja të jenë të sheshta. Shumë miell dhe biskotat tuaja do të dalin të ngurta.

Ndërsa ne jemi të gatshëm të bëjmë një përpjekje të mirë në provat tona të pjekjes. (Në fund të fundit, rezultatet janë zakonisht të shijshme!). Kur ka 10 lloje të ndryshme mielli që ju ndezin në rreshtin ushqimor, është e lehtë të merrni pak frikësuar. Ju mund të jeni duke e pyetur veten. A më duhet vërtet të përdor miellin e tortës për ëmbëlsirat e mia? Cili është ndryshimi midis miellit të grurit të tërë dhe miellit të grurit të bardhë? Sa lloje mielli duhen në të vërtetë në qilarin tim?

Dallimi kryesor midis secilit lloj mielli është përmbajtja e proteinave. Mielli i bërë nga varietetet e proteinave të larta të grurit. (të cilat kanë 10 deri në 14 përqind përmbajtje proteine) quhet “gruri i fortë”. Mielli i bërë nga varietetet e proteinave të ulëta të grurit. (të cilat kanë 5 deri në 10 përqind përmbajtje proteine) quhet “gruri i butë”.

Më shumë proteinë do të thotë më shumë gluten, dhe më shumë gluten do të thotë më shumë forcë. Kur bëhet fjalë për pjekjen, sasia e glutenit është ajo që përcakton strukturën dhe strukturën e një të mirë të pjekur.

Tani që kemi mësuar për miellin më të mirë në Shqipëri. Le të shohim pak më tej në ndryshimin midis dhjetë llojeve më të njohura të miellit.

Autori Portik
Author: Autori Portik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *