Netflix tashmë shton ne librarinë e tij të suksesit videolojërat

Autori Portik

06/09/2021

Për herë të parë, drejtuesit e Netflix folën gjatë për aspiratat e kompanisë për lojëra video. Arsyetimi i tyre për zgjerimin e ofertave të produkteve të kompanisë ishte shumë … Netflixian.

Sipërfaqësisht, Netflix do të fillojë të ofrojë lojëra celulare për abonentët pa pagesë shtesë për të shtuar vlerën në shërbim. Abonentët në SHBA dhe Kanada ranë me 400,000 në tremujorin e dytë, një shenjë që biznesi mund të jetë duke arritur një pikë të ngopjes afatshkurtër. Shtimi i  video lojërave mund të tërheqë klientë të rinj pa shumë zhurmë.

Suksesi i kësaj nisme ka të bëjë me lojëra të shkëlqyera, në thelb,” tha shefi operativ i Netflix dhe shefi i produktit Greg Peters gjatë thirrjes konferencë të fitimeve të tremujorit të dytë të kompanisë së tij. “Ne mendojmë se mund të ofrojmë më shumë vlerë argëtuese përmes lojërave.”

    Netflix zgjodhi lojërat video si një nga ndërmarrjet e para të rëndësishme të biznesit të ndërlidhura me videot, për shkak të dy temave: të dhënave dhe pronësisë intelektuale.

    Këto dy koncepte janë thelbësore për suksesin e Netflix si një shërbim i transmetimit të videove. Netflix ka revolucionarizuar transmetimin e videove duke përdorur të dhëna video për të rekomanduar atë që një person duhet të shikojë dhe për të udhëhequr prodhimin e përmbajtjes origjinale. Vlera e pronësisë intelektuale në pronësi ka çuar në një zhvendosje globale në shpërndarjen e mediave, pasi kompanitë gjithnjë e më shumë mbahen në krijimet e tyre dhe shpërndajnë përmbajtje vetë përmes transmetimit, në vend që të shesin programime gjerësisht te të tjerët.

    Rezultatet kanë bërë që Netflix të dominojë botën e argëtimit me 209 milionë abonentë globalë dhe një gjurmë të shërbimeve të transmetimit të abonimeve të kopjuara nga çdo kompani mediatike. Ata gjithashtu kanë çuar në një produkt krijues që disa e konsiderojnë gauche dhe jo në frymën e bërjes së artit.

Këto shërbime transmetimi kanë bërë diçka që ata e quajnë ‘ filma ‘,” tha Barry Diller, i cili dikur drejtonte Paramount Pictures dhe 20th Century Fox, në fillim të këtij muaji. “Ata nuk janë filma. Ata janë një proces i çuditshëm algoritmik që ka krijuar gjëra që zgjasin 100 minuta apo më shumë ”.

Pse Netflix do të merrej me lojëra?

Në fund të ditës, Netflix është një kompani publike si çdo tjetër, dhe një shtytje në lojëra është një shtytje për të fituar më shumë para. Por duke pasur parasysh thelbin e tyre, biznesin e transmetimit, ka një numër mënyrash që mund të justifikoni ekzistencën e një divizioni lojrash.

Cilat janë avantazhet konkurruese të Netflix?

Edhe pse niveli i përvojës së tij në lojëra është mjaft i ulët, nëse ata janë të gatshëm të bëjnë një investim afatgjatë në ndërtimin e një biznesi lojërash, Netflix po fillon me disa avantazhe të jashtëzakonshme për të cilat çdo krijues i lojërave duhet të jetë xheloz. Dhe me fjalën e gjatë dua të them dekada të gjata, e cila është mënyra e vetme që një kompani duhet të shikojë hyrjen në biznesin e lojërave.

Autori Portik
Author: Autori Portik

Komentet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Regjistrohu për të rejat e fundit!

Nëse preferon lajme si ky ose të ngjashme abonohu më poshtë