Rrjeti social Youtube

Autori Portik

14/07/2021

Rrjeti Social youtube është një platformë amerikane për ndarjen e videove në internet me seli në San Bruno, California.
Shërbimi, i krijuar në shkurt 2005 nga tre ish-punonjës të PayPal – Chad Hurley, Steve Chen dhe Jawed Karim. Ai u ble nga Google në nëntor 2006 për 1.65 miliardë dollarë dhe tani operon si një nga filialet e kompanisë.

Rrjeti Social YouTube është faqja e dytë në internet më e vizituar në botë, pas platformës së kërkimit të Google, sipas renditjes Alexa në internet.

YouTube

lejon përdoruesit të ngarkojnë, të shikojnë, të vlerësojnë, të ndajnë, të shtojnë në listat e luajtjes. Të raportojnë, të komentojnë në video dhe të pajtohen te përdoruesit e tjerë. Përmbajtja e disponueshme përfshin videoklipe, klipe shfaqjesh TV, video muzikore, filma të shkurtër dhe dokumentarë. Regjistrime audio, rimorkio filmash, transmetime të drejtpërdrejta, blog-video. Video origjinale të shkurtra dhe video edukative. Shumica e përmbajtjes gjenerohet dhe ngarkohet nga individë. Por korporatat mediatike përfshirë CBS, BBC, Vevo dhe Hulu. Ofrojnë një pjesë të materialit të tyre përmes YouTube si pjesë e programit të partneritetit YouTube. Përdoruesit e paregjistruar mund të shikojnë, por jo të ngarkojnë, video në site. Ndërsa përdoruesit e regjistruar mund të ngarkojnë një numër të pakufizuar video dhe të shtojnë komente. Videot e kufizuara për moshën janë në dispozicion vetëm për përdoruesit e regjistruar. Të cilët pohojnë se janë të paktën 18 vjeç.

Që nga maji i vitit 2019, kishte më shumë se 500 orë. Përmbajtje të ngarkuar në të çdo minutë dhe një miliard orë përmbajtje që shikohej në YouTube çdo ditë.

Rrjeti Social

YouTube dhe krijuesit e zgjedhur fitojnë të ardhura nga reklamat nga Google AdSense. Një program që synon reklamat sipas përmbajtjes së faqes dhe audiencës. Shumica dërrmuese e videove janë falas për t’u parë. Por ka përjashtime, duke përfshirë kanalet premium të bazuara në pajtim, qira filmash, si dhe YouTube Music dhe YouTube Premium.

Shërbimet e pajtimit përkatësisht duke ofruar muzikë premium dhe pa reklama, dhe pa reklama. Qasje në të gjithë përmbajtjen, duke përfshirë përmbajtjen ekskluzive të porositur nga personalitete të shquara. Bazuar në të ardhurat e raportuara tremujore të reklamave. YouTube vlerësohet të ketë të ardhura vjetore 15 miliardë dollarë.

YouTube është përballur me kritika lidhur me aspektet e operacioneve të tij. Duke përfshirë trajtimin e përmbajtjes së mbrojtur nga e drejta e kopjuar që përmbahet në videot e ngarkuara.

Autori Portik
Author: Autori Portik

Komentet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Regjistrohu për të rejat e fundit!

Nëse preferon lajme si ky ose të ngjashme abonohu më poshtë