Platforma Google Maps

Autori Portik Avatar
Autori Portik July 14, 2021 3 min read

Platforma Google Maps

Google Maps është një platformë e hartës në internet dhe një kërkesë e konsumatorit e ofruar nga Google. Ajo ofron imazhe satelitore, fotografi ajrore, harta rrugësh, pamje panoramike interaktive 360 ° të rrugëve (Pamja e Rrugës), kushte të trafikut në kohë reale dhe planifikim rrugësh për udhëtime në këmbë, makinë, ajër (në beta) dhe transport publik. Që nga viti 2020, Google Maps po përdorej nga mbi 1 miliard njerëz çdo muaj në të gjithë botën.

Sic edhe të gjithë e njohin, është një ndër strukturat dixhtale më të përhapura në botë. Platforma google është faqja në internet më e vizituar në të gjithë botën. Disa faqe të tjera në pronësi të Google janë gjithashtu në listën e faqeve më të njohura, duke përfshirë youtube dhe blogger.

Google LLC

Është një kompani teknologjike shumë kombëshe amerikane e specializuar në shërbime dhe produkte të lidhura me internetin. Këto produkte, të cilat përfshijnë teknologji reklamimi në internet, një motor kërkimi, informatikë të re, softuer dhe pajisje.
Konsiderohet një nga kompanitë e teknologjisë Big Five në industrinë e teknologjisë së informacionit në SHBA. së bashku me Amazon, Facebook, Apple dhe Microsoft.

Kur u themelua platforma google

Google u themelua në Shtator 1998 nga Larry Page dhe Sergey Brin ndërsa ishin Ph.D. Studentë në Universitetin Stanford në Kaliforni. Së bashku ata zotërojnë rreth 14 përqind të aksioneve të saj.

Gjithashtu ato kontrollojnë 56 përqind të fuqisë së aksionerëve që votojnë përmes aksioneve të supervotimit. Ata inkorporuan Google si një kompani private të Kalifornisë më 4 shtator 1998.

Rindërtimi

Google u rindërtua më pas në Delaware më 22 tetor 2002. Një ofertë fillestare publike (IPO) ndodhi më 19 gusht 2004 dhe Google u zhvendos në selinë e saj në Mountain View, California, me nofkën Googleplex. Në gusht 2015, Google njoftoi planet për të riorganizuar interesat e saj të ndryshëm Alphabet Inc.

Google është filiali kryesor i Alphabet dhe do të vazhdojë të jetë kompania ombrellë për interesat e Internetit të Alphabet. Sundar Pichai u emërua CEO i Google, duke zëvendësuar Larry Page, i cili u bë CEO i Alphabet. Në vitin 2021, u themelua Unioni i Punëtorëve të Alfabetit, i përbërë kryesisht nga punonjës të Google.

Rritja e kompanisë

Rritja e shpejtë e kompanisë që nga inkorporimi ka shkaktuar vazhdimësinë e një zinxhiri produktesh. Blerjeve dhe partneriteteve përtej motorit kryesor të kërkimit të Google (Google Search). Ajo ofron shërbime të dizenjuara për punë dhe produktivitet (Google Docs, Google Sheets dhe Google Slides), Gmail.

Caktimin dhe menaxhimin e kohës , hapësirë ​​ruajtëse cloud (Google Drive), mesazhe të çastit dhe biseda video, përkthime në gjuhë të ndryshme (Translate with Google).

Hartëzimi dhe navigimi

Hartëzimi dhe navigimi Platforma Google Maps (Google Maps, Waze, Google Earth dhe Street View), pritja e podcastit (Google Podcasts), ndarja e videos (YouTube), botimi i blogut (Blogger) marrja e shënimeve (Google Keep dhe Google Jamboard).

Si edhe organizimi dhe redaktimi i fotografive. Kompania drejton zhvillimin e sistemit operativ Android celular, shfletuesit të internetit Google Chrome dhe Chrome OS, një sistem operativ i lehtë i bazuar në Chrome.

Google ka lëvizur gjithnjë e më shumë në pajisje; nga 2010 në 2015. Ai partnerizoi me prodhuesit kryesorë të elektronikës në prodhimin e pajisjeve të saj Nexus. Si dhe lëshoi ​​shumë produkte hardware në tetor 2016, duke përfshirë linjën e telefonave inteligjentë Google Pixel. Altoparlantin inteligjent të Google Home, router wireless, Google Wifi dhe Google virtual Daydream. Google gjithashtu ka eksperimentuar duke u bërë një transportues interneti (Google Fiber, Google Fi, Google Station).

Platforma

Google dhe Platforma Google Maps ishte marka më e vlefshme në botë në 2017, por ka marrë kritika të rëndësishme. Ku përfshijnë çështje të tilla si shqetësimet e privatësisë, shmangia e taksave, censura dhe neutraliteti i kërkimit.

Për më shumë postime të tilla klikoni këtu

Autori Portik
Author: Autori Portik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *